13 Eylül 2008

MİM: ''Evde Nefret Edilesi Durumlar''

Sevgili KASIMPATI mimlemiş beni canım,çok teşekkür ederim ben gece okudum aynı anda mı bilmem o da bana yazmış yorum olarak..Kalpler bir olsun:)
Bayanların genel şikayetleri aynıdır ama herkes tekrarlayabilir:))

Yarın pazar ya,pazar günü nefretlerinden başlıyayım:)
Tam yatak odası camının önünü hizalamayı başarıp kargalar kahvaltısını etmeden (mahalleye ettirmeye karar vermiş olucak ki)durup böğüren simitçi-garibimi her seferinde pekte nazik olmayan bir komşu bağırarak kovalar ama kendi korkunç sesini düşünmez:P bir de ne uyandırıyosun milleti der:S
Bir türlü uyanmayan çocuklar yüzünden kahvaltıya oturulamaması,bakkal kavgası,ben gitmicem o gitsin durumu eski bir yazımdan alıntı,hatırlatma babında:
"hadi kızım bi gazete bi ekmek bişşi al gel hem hareket etmiş ol bi yaa" bakkalda asansörle inicen köşede yani ama her seferinde "yaa ben gidemem salo gitsin annee" 2 3 kere salo gider,sonra oda isyan eder " e ben 3 kere gittim şimdi ablam gitsin yaa" sonunda bu gece gündüz süren kavgalar sonuda lazım olan hiçbişi alınmaz,yada anne kendini yırtarak,lanet olsun size! diye çemkirerek bakkala çakkala gider ama kötü karakter cadı kız bu işten karlı çıkar:))
Bir türlü nereye gidilip ne yapılacağına karrar verilememesi.
*************
Sonraa her zaman işim bitip insan arayan bendeniz kara bahtlı kem talihli,işim bitmeden ve helede keyfim yokken çalan kapı ve telefon..Programsız şeylerden hoşlaşmıyorum ne yapayım yaa:S
Laubali insanlardan feci nefret ederim ve bu türe giren komşular,açarsın kapıyı buyrun ne vardı edasında,gayet mesafelisinizdir ama terlikleri fırlatıp zor atar kendini içeri amaçsızca(elimine ettim bunlardan birini çok şükür:))
O an müsaitmisin(ruhen ve bedenen) bir yere mi gidiceksin işin mi var düşünmezler ve düşüncesiz insanlardan da....?#'!
Ama her durumda başımın tacı olan komşum da vaarrr bri ve nermoşum onlar başkaa:))
Görünmeyen telefon numaralardan nefret ediyorum..açmıyorum da çoğu zaman hele cebi zaten engelledim.

Sohbet ederken (özellikle bri ve nermoşumla oluyor bu) geçmişe yönelik bişey anlatırken aniden ağlamam..Engel olamıyorum ve çok şaşıyorum kendime..

Komşunun zamansız tamirat işleri.Matkap çekiç koltuk çekme hele cıııyyrtttt diye bi ses çıktığı an kendimden geçmiş bulabilirsiniz beni..:(

Her şeyin bir yeri vardır evde (herkesinki gibi)
buna rağmen sorduklarında yerini kesinlikle doğru söylediğim halde içerden "sen veerr" yada "yok burda" diyen kızgın sesler ve her seferinde aynen orda bulup suratlarına çarparken kaçışan eblek sakin olmayan ev sakinleri:)

Çok severim insanları,ama hayatıma alma konusunda çok seçiciyimdir.Ev toplantıları ve sıkıcı günler bana göre değil.Boş konuşmalar ve dedikodular hiç değil.Bana birşey katmayacak,pozitif enerji vermeyecek insanlardan uzak kalıyorum.
Bu konuda asosyala yakın olduğumu itiraf etmeliyim.
Az olsun öz olsun.Ömürlük olsun dostlarım derim.
Severim misafiri asla geri çevirmem başımın üstünde yeri vardır,lakin birde şu türleri vardır ki tahammül limitimi aşarlar;

*Sürekli birbirinin sözünü kesen ve kendi anlatacağının "en önemli" olduğuna kanaat getiren misafir grubu hatta bunun "ama beni dinlemiyosunkii lafı .....ettin" diye serzenişlerde bulunan ve 4 kulaklı olduğuma inanaları mevcut bende..
Ayrıca yorum yapamadan sus pus dinlensin istiyosanız gidin teybe alın içinizi dökün ya da blog yazın kardeşim!!
Burda bile yorum esastır:)) işlerine gelmez yani..
*Gamsız ve heryeri müze edasında dolaşan misafirler,dolap içlerine saklanacaklar diye çok korkuyorum:D
*Genelde öne çocuğunu katıp onu eğleyip göya gezenleride mevcut,ya da çocuk kaybolunca aramaya çıkacak kadar ruhsuz olanlar
*Çocuklar her zaman bahane unsurudur evin altını üstüne getirirken bir saniye ilgilenmeyen gamsız insanlar,tam yardıma ihtiyacım olduğu an çocuuna bakası tutar numaradan,yada boza pişerken...........?mutfağa gelir "çocuuaa koysana teyzesii yedireyim acıktı" der.Hele bir tanesi var içeri girer girmez anında yapardı bunu.Sonra kendi yerken salıcak beni peşine ya,kendi rahat edicek.
*Yanına en ufak bişey almayıp tava cezve tabak çanak oyuncak ıvır zıvır isteyenler
(ben bilmem kaç yaşlarına kadar termoslarında sıcak su,mini kavanozlarda havluya sarılmış yemekleri mamaları vs leri kaşıklarım elbezlerimle gittim her yere de bana tuhaf geliyor,yada benim tuhaf olan:)
*Binlerce defa deneyip ancak son kararımı verdiğim çok beğendiğim,içime sinen dekorasyonuma kendince çizik,bir renk bir iz bırakma arayışında olan misafir türü,

ben her yaptıklarını çok hoş olmuş güle güle kullan vs dediğim halde(önemli olan ona hitab etmesidir içine sinmiş bana ne,yoksa benim zevkime göre de onların beğenisi berbattır belki)
Daha yeni evime ilk geldiklerinde olan diyalog şuydu;
-ay ben olsam böyle yapardım,bu koltukları böyle çekerdim
-o sığmıyo oraya canım,denedik hem hiç hoş durmazdı(dediği sırtı dönük kocaman kanepenin arka tarafına çekyat koymak yani kalabalık gelen sırt sırta oturucak artı her seferinde salon koltuklarının tepesinden geçilicek oturma grubuna:PP)
Halbuki salon açık sere sepe
-e öyle daha güzel olur tıkardım ben olsam benimkileri oraya(zihniyete bak ev sahiplerinin köşeye tıkılıp sadece misafire tahsis edilmesi evin sanırım,ama bana ters)
-e arka tarafta oturmak istemiyorum güzel böyle!sığmıyor hayatım hem
-sığardı ben sığdırırdım
-?
-yok yok çekelim bi gün
-!%&/())=?

Sen napıyosun ki bütün gün bilgisayardaaa,ben hiç anlamıyorum sevmiyorum da hatta karşıyım diyen kıt zekalılar.Anlamıyorum öğretsene bana da demek aslında bu biliyorum ama:P
Bu arada ellerinde çözemedikleri milyrlık tlf ları vardır genelde:)

Tükenmeyen bulaşık,camdaki parmak izleri,dağılan banyo,
koku yaratan her şey kısacası evin düzeninin bir gün bile dayanmadan sürekli bozulması ve sürekli yeniden yapmam delirtici bi kaosa dönüşebiliyor bazen.
Huzur sukunet bozan her şey diye uzayıp gidebilir bu liste...
hatta şu an oğluşun dünya para verip pc de oyun oynamıcam diye aldırdığı psp si duruken ne zaman kalkcan diye tepemde dırdır etmesi...

Aklıma önemli bişey gelirse eklerim ama yeterince uzun oldu sanırım.
Ben de mimlenmemişse İNCEGÜLÜM anlatsın derim.Tadından yenmez..
Genç nesil den NAKHAR ı mimliyim kendisiyle alakalı yazılara başlamışken hazır.Olur mu canım?
Çobankızı hem cadımı hem karazadeyi sobelemiş bu yüzden geri aldım mimlerimi:))onlarda yazıcak bu konuda ama haberdar etmiş olayım:D
Ve birde erkek görüşü olsa güzel olur diye UMAR a pasliyim.Gene umarsamazsa eğer başka birilerine paslayabilirim.(anladın sen onu:P) temem mi??

13 yorum:

umar dedi ki...

O simitçiyi bizim tarafa da yollasana pazar sabahları simit peynir çay süper gelir.Sizede yollatırım o şaşkaloz kadından simitçi kaçmazsa :)

anladım merkez teememm

Zeugma dedi ki...

Ne güzel bir yazı bu Bendenizciğim..
Çok güzel hazırlamışsın : )
Biz hanımların evde nefret ettikleri şeyler aşağı yukarı aynı galiba..Yalnız ben o içeri sorgusuz sualsiz dalan meraklı komşuları aştım..
Misafiri,muhabbet etmeyi ,onlara ikramlar hazırlamayı çok severim cidden.Yalnız önceden haber vermeden,''Müsait misin ?'' diye sormadan kimse dalamaz içeri.Hadi bir yere yetişeceksem,rahatsızsam,seni görmek istemiyorsam ya da..
Zaman zaman burada bahsettiğin şekilde onlara da anlat bence.Bir kez söyle,tam söyle ve kurtuuul !!!
Hiç çekemem öylelerini..
Çok beğendim,ellerine sağlık güzelim : )

Nurtella dedi ki...

Umar almışsın mesajı,teşekkürler bekliyorum :))
simitçiden değil zaten diğer höykürenden benim şikayetim ve nefretim adamcık ekmek parası derdinde hem simitleri çok güzel:)
şaşkoloz kadın neydi hmm?

Kasımpatı ben teşekkür ederim sana canım
misafiri seviyorum tabii sevmediğim laubalilik ve düşüncesizlik..

çoBAnKızI dedi ki...

haha!
ben olsam yazının rengini menekşe moru yapardım;
hem yıldızlar biraz yukarıda duruyor, ben biraz daha alta gelecek şekilde ayarlardım;
olmuyor mu?
ben oldururdum, yapalım bir ara =PpP
haha!
her yerde var böyle insanlar =)


çok güzel olmuş bendeniz'cim,
ellerine sağlık.. =))

Nurtella dedi ki...

Umarcım on sene önceki listeni ellemden yazdığın için ve iltifatların için teşekkürler canım:)))))
ama bence güncellemen lazım o listeyi..

Nurtella dedi ki...

çobankızı kendilerine baksalar da kusur bulsalar için yanmaz ben bunu başkalarına blog yaparkende çok gördüm o da ayrı bi konu..

WarhaWk - Cenk dedi ki...

Çok özgün güzel bir blog.
İyi hafta sonları dilerim.
Saygılar,
Cenk

Nurtella dedi ki...

Warhawk çok teşekkür ederim yine ziyaretini beklerim:))

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Al bu yazıyı kopyala sonra da pastala! aynen öyledir be gülüm. Şaşırdıımmmm mııı?:)))

Benim gülüm mimler de ben yazmaz mıyım hiç? Hıh ben de anladım onu. Umaaar daş mı geldi gafaya.:))

Öperim can can kuzum...

Karazâde dedi ki...

Abla çok dertlisin anlaşılan, bıkkınlık derecesine yakın bir durum göze çarpıyor bu yazıda:) "Az olsun öz olsun.Ömürlük olsun dostlarım derim." Sana bu konuda katılıyorum abla, herkes arkadaşın olmalı, herkesi tanımalısın, fakat iş dosluğa geldiği zaman seçici olmak gerektiğine inanıyorum. Her iki tarafta birbirine aynı oranda değer vermeli, bu önemli. Yazı için teşekkrüler, bana da mimlemişsiniz, yarın yazacağım inşallah:)

PaNDoRa dedi ki...

Nerelerdesin sen yaa, yok oldun yine. Msn de falan da yoksun, ya da olmaman gerekiyormuş gibi davranıyorsun. Neyse, iyi pazarlar canım görüşürüz.

NaKHaR dedi ki...

yazdım ama sırada bekleyen yazılar olduğundan yaklaşık bir 8 gün sonra girecek nefret nefreti doğuruyor yazım :)

Nurtella dedi ki...

İncegülüm şaşarmıyım,ama senin anlatım dilin bambaşka o yüzden:))sağol canımın içi..(umar bayıldı sanırım kaya düştü:))

Karazade haklı olduğumu diğer tarafı okuyuncaanlarsın;) gerçekten bi bıkkınlık var bu ara feci halde..sen şimdiden çözmüşsün bu dostluk işini çok haklısın herkesle arkadaş olunur elbette ama dost herkese denemez..

Pandora genemi paranoya krizine girdin yada manik depresifmiydi?neden "olmamam gerekiyomuş gibi" davranayım ben geldiğimde sen olmuyosun bende kapatıp msn i devam ediyorum başka işlerime napim balım yaa.

Nakhar çok teşekkürler canım merakla bekliyorum:)