25 Temmuz 2021

Aç karnına kahve?

 Bahsettiğim yazı bu, ameliyat sonrası marjinal ülser riskini arttırdığı için sevgili doktorum @evrendilektasli.cerrahi kahve tüketimi konusunda bizi uyardi günde 1-2 minik fincan türk kahvesi ya da kafeinsiz #decaf iznimiz vardi yaklaşık 2.5 yıl nerdeyse hiç kahve içmedim.

#Repost @saglikliyasiyoruzcom

• • • • • •

KAHVALTIDAN ÖNCE KAHVE İÇMEK KAN ŞEKERİ KONTROLÜNÜ OLUMSUZ ETKİLİYOR

İki gündür kahveyle ilgili yazılar paylaşıyoruz. Bir çok soru geldi. Hem o sorulara cevap olması hem de bazı kişilere hatırlatma olarak bu yazıyı paylaşıyor, şimdilik kahve yazılarına bu yazıyla bir virgül koyuyoruz. 

Kahve tabii ki şekersiz ve kremasız içilmeli… 

Granül kahve olmamalı. Biz cahiliye dönemimizde granül kahve içiyorduk, 10 yıldır granül kahveyi eve bile sokmuyoruz. 


Biz kahveyi öven çalışmaların / haberlerin kahve endüstrisi tarafından yaptırıldığını düşünüyor ve günde iki en fazla üç fincan Türk kahvesi içiyoruz. Saat 16:00’dan sonra kahve içmiyoruz. Aslında hiç içmesek belki de en doğrusu ama keyif aldığımız için içiyoruz. 


2018 yılında paylaştığımız “Starbucks, California'da kahve ürünlerine 'kanser uyarısı' koyacak” başlıklı yazımızı #syakrilamid etiketi altından okuyabilirsiniz. 2. ve 3. Fotoğrafa da görsellerini görebilirsiniz. 


Bu haberi okuyunca Tükçe’deki kahvaltı söcüğünün ne kadar doğru olduğu ortaya çıkıyor. Ben @a.okancaglar hesabında her gün kahvaltılarımı ve yediklerimi düzenli olarak paylaşıyorum. Orada sık sık kahvaltının adı üstünde KAHVE - ALTI olduğunu yani kahveye altlık olduğunu dile getiririm. İngiltere’de yapılan bir çalışma da kahvaltı (kahve altı) sözünün çok yerinde olduğunu gösteriyor. 

“Bath Üniversitesi Beslenme, Egzersiz ve Metabolizma Bölümü araştırmalarınca yapılan bir çalışma vücudun kesintili bir gece uykusundan sonra aç karnına içilen kahvenin kan şekeri kontrolünü bozduğunu gösteriyor. Araştırmacılar sabah mutlaka kahve içilecekse önce kahvaltı yapılıp sonra içilmesini öneriyor. Bu konuda kafeinin kan şekeri üzerindeki etkileri konusunda daha ayrıntılı çalışmalara ihtiyaç var.” deniliyor. 


Özet çeviri: Nurçin Çağlar Sağlıklı Yaşıyoruz®

Kaynak: https://www.foxnews.com/food-drink/drinking-coffee-before-breakfast-negative

Hiç yorum yok: