09 Kasım 2008

TARİFSİZ ACI...

ZAMANINDA SÖYLENECEK EN GÜZEL SÖZLERİ SÖYLEMİŞ,
YAPILABİLECEK EN GÜZEL İŞLERİ YAPMIŞ ATAMIZ.
NE ONA TAM YAKIŞAN BİR YAZI NE ŞİİR BULABİLDİK GÖNLÜMÜZCE.
KENDİ SÖZLERİYLE ANMAK İSTEDİM SADECE...

Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.


Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.


Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye eski devirlerdeki gibi basit değildir. Bugünün anaları için gerekli vasıfları taşıyan evlat yetiştirmek, evlatlarını bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak pek çok yüksek vasıflar taşımalarına bağlıdır. Onun için kadınlarımız, hattâ erkeklerimizden çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar; eğer hakikaten milletin anası olmak istiyorlarsa.


Ataturk, the founder of the Republic of Turkey, devrimleri ve ilkeleri

İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?



4 yorum:

PaNDoRa dedi ki...

Saygıyla anıyoruz!

PaNDoRa dedi ki...

işte buuuuuu!!! :)

Mehtap dedi ki...

Günümüzde Sevgili Atamıza yapılan çirkin yakıştırmaları düşünecek olursak ona ait sözlere ve resimlerine yer vermen daha anlamlı olmuş.Ellerine sağlık.Saygıyla ve sevgiyle anıyoruz değerli Atamızı.mekanı cennet olsun.sevgilerimle.

Nurtella dedi ki...

PANDORA anarken utanmamak isterdim her şeyi bıraktığından üstün hale getirip...

MEHTAP çok tşk canım bende öyle düşündüm..Onu en güzel kendi sözleri ifade edebilirid..